Miután kivettem reggel a kályhából a kezem, újra billentyűképes lettem :-) A tegnapi napról: 

Délben átrepültünk az igazi Jégvilágba, Longyearbyenbe. Napsütés, legalább 30 km/órás, havat hordó keleti szél fogadott minket, ja és minusz 9 fok 14 órakor. A nap nem volt túl magasan, de estére kiderült, hogy ezt a magasságát este 7-ig szinte nem változtatta. Ez egy mérsékelt övi embernek megdöbbentő látvány. Egyszerűen nem megy le... Na jó, este 10 körül már szinte sötét volt, de észak felé erősen világos maradt egy kisebb ablak. 

Ma megtanultunk kutyaszánba kutyákat bekötni, szánt hajtani, elindítani, megállítani és körbejártuk a környéket egy háromórás túra segítségével. Friss hó, szegény hatosfogatunk keményen megküzdött a túlélésért. Mi sarki öltözetben élveztük a minusz 12-14 fokos tiszta száraz időt, széllel együtt hideg volt, de a látvány leírhatatlan.

Videót később fogunk feltölteni, mert itt technikai problémáink vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkifenyspitzbergak.blog.hu/api/trackback/id/tr425880629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása